UEFA neemt Feyenoord onder de loep vanwege incidenten tijdens Europees duel
Rotterdamse club deelt compliment uit aan eigen fans

UEFA neemt Feyenoord onder de loep vanwege incidenten tijdens Europees duel

06-10-2014 18:02
9

De UEFA stelt een onderzoek in tegen Feyenoord naar aanleiding van incidenten tijdens het duel met Standard Luik (2-1). De Europese voetbalbond zal onder andere beoordelen of de Rotterdamse club bestraft moet worden voor het afsteken van vuurwerk tijdens de wedstrijd, meldt de vereniging op de officiële website.

Naast een mogelijke boete voor het gebruik van vuurwerk, door supporters van Standard Luik,  zal de Rotterdamse club mogelijk ook bestraft worden voor een ander 'vergrijp'. De bond stelde vast dat op diverse vakken in het stadion de toeschouwers de trappen blokkeerden. Voor dit laatste feit kunnen clubs ook beboet worden door de UEFA.

Wedden

Meer odds

De verwachting is dat de UEFA in de maand oktober nog een uitspraak zal doen over de incidenten in De Rotterdamse Kuip. Feyenoord benadrukte dat de voetbalbond ook lovende woorden over had voor de organisatie van het voornoemde duel. De voorbereiding werd in het wedstrijdrapport van de UEFA beoordeeld als zijnde 'excellent'.

Feyenoord deelde op het digitale thuis een compliment uit aan de Feyenoord supporters ten aanzien van hun gedrag tijdens de wedstrijd tegen de Belgische tegenstrever. Supporters van de tegenstander wisten zich minder goed te gedragen in De Kuip. "De club spreekt graag haar waardering en dank uit aan alle eigen supporters die zich op de bewuste avond in het stadion vrijwel hebben onthouden van het afsteken van vuurwerk en zich niet of nauwelijks hebben laten provoceren door ruzie zoekende supporters van Standard. Ook de inzet van stewards en later de ME die Belgische relschoppers op vak G tegen hielden verdient een compliment."