Portugese herintreder diep door het stof: 'Zo'n fax moet een speler nooit versturen'
"Op dat moment had ik het gevoel dat ik niets meer kon betekenen voor de ploeg"

Portugese herintreder diep door het stof: 'Zo'n fax moet een speler nooit versturen'

08-10-2014 00:10
1

Tiago is na vier jaar weer international van Portugal. De middenvelder van Atlético Madrid gaat in de Portugese media door het stof voor zijn beslissing om in het verleden te bedanken voor het nationale team.

De 33-jarige middenvelder werd door de nieuwe bondscoach van Portugal, Fernando Santos, opgeroepen voor de komende interlands. Tiago ging gretig op het aanbod in, maar begrijpt dat hij eerst tekst en uitleg moet geven over zijn besluit om na het WK in Zuid-Afrika halsoverkop zijn land in de steek te laten. "Een grote fout", blikt Tiago, goed voor bijna zestig interlands namens Portugal, terug.

"Ik ben heel blij dat ik na vier jaar weer terug ben bij de nationale ploeg", zegt Tiago. "Op dat moment had ik het gevoel dat ik niets meer kon betekenen voor de ploeg, ik was down. Ik heb er spijt van dat ik toen een fax heb gestuurd, ondanks dat ik het gevoel had dat mijn internationale loopbaan was afgelopen. Soms hebben we het gevoel dat we een rustpauze nodig hebben, maar een fax verzenden is niet de beste optie. Zo'n fax versturen is niet iets wat een voetballer moet doen."

Tiago geeft toe dat hij voor het WK in Brazilië al bereid was om terug te keren bij Portugal, maar hij achtte de timing toentertijd ongepast. "Het zou niet goed voelen om vóór het WK terug te keren. Ik wilde niet dat iemand dacht dat ik alleen maar terugkwam zodat ik het WK kon meemaken. Nu hebben we een nieuwe bondscoach en heb ik 'ja' gezegd. Het is niet makkelijk om terug te keren, je zou eigenlijk nooit een deur moeten sluiten. Dit is een slecht voorbeeld wat ik gesteld heb."