Amateurclub straft 'racistische' supporter na spreekkoren in bekerduel
Dader was jeugdspeler van de club

Amateurclub straft 'racistische' supporter na spreekkoren in bekerduel

08-10-2014 21:33
3

Een supporter van de Amsterdamse amateurvoetbalclub ASV De Dijk mag tot 1 maart volgend jaar niet op het complex komen. Ook krijgt hij een 'opvoedkundige taakstraf'. De fan had vorige maand tijdens het bekerduel tegen de profs van Fortuna Sittard oerwoudgeluiden gemaakt naar een donkere speler van de tegenstander. Vervolgens braken er ongeregeldheden uit en werd de wedstrijd gestaakt. Fortuna won het duel na verlenging met 4-7.

De hoofdklasser uit Amsterdam-Noord heeft de straf woensdag bekendgemaakt. Voorzitter Ton Langelaar wil niets zeggen over de gestrafte supporter, maar zegt dat het 'een jeugdig spelend lid' is. Er zijn volgens de voorzitter geen andere daders. De Dijk gaf eerder te kennen dat 'discriminatie niet hoort binnen onze prachtige multiculturele club'.

Wedden

Meer odds

De club heeft een rapport over de wedstrijd naar de voetbalbond KNVB gestuurd. Ook Fortuna en de scheidsrechter doen dat. De KNVB doet nu vooronderzoek en beslist mede op basis van de rapporten of er een echt onderzoek komt. Het is niet bekend wanneer die beslissing valt.

Het mikpunt van de oerwoudgeluiden, invaller Seku Conneh, nam overigens wraak op het veld. De geboren Liberiaan scoorde in de verlenging de 4-5 en gaf de voorzet waaruit de 4-6 viel. Daarmee zorgde hij voor de uitschakeling van de Amsterdammers. (ANP)