Het zou het juiste moment zijn geweest, maar ik was te oud voor Nederland
Deense spits liep transfer mis

"Het zou het juiste moment zijn geweest, maar ik was te oud voor Nederland"

11-10-2014 13:32

Lasse Vibe stond in 2013 op het punt de overstap naar de Eredivisie te maken, maar een transfer kwam nooit van de grond. Volgens de Deense spits (27) had dat alles te maken met zijn leeftijd.

Vibe pikte bij het Deense SønderjyskE regelmatig zijn doelpunten mee en trok de aandacht van onder meer sc Heerenveen en FC Groningen. "Maar het is er nooit van gekomen", blikt de spits terug tegenover Sporten.dk. "Het was het juiste moment, er waren wat opties, maar mijn leeftijd werkte niet mee. Het merendeel van de clubs in Nederland vond mij te oud. Ze wilden niet voor me betalen."

Wedden

Meer odds

De spits, international van Denemarken, koos daarom voor een vertrek naar IFK Göteborg. In dienst van de Zweedse club is hij dit seizoen uitstekend op dreef, met twintig goals in 23 optredens. "Ik ben nu 27 en als ik nog een mooie transfer wil maken, moet het snel gebeuren. Ik zou direct ja zeggen", aldus Vibe, wiens contract nog twee jaar doorloopt en dus weer een transfersom moet opbrengen.

De Eredivisie blijft echter trekken. "Ik voel me goed bij Göteborg en heb een lopend contract, dus ik weet dat ik niet te veel over een transfer moet nadenken. Ik geniet van mezelf en hoef absoluut niet weg. Maar als ik de kans krijg zou ik graag een mooie stap maken."