Hiddink gaat praten met kemphanen: Als er irritatie is, doe je er wat aan
Botsing tussen twee spitsen krijgt nog staartje

Hiddink gaat praten met kemphanen: "Als er irritatie is, doe je er wat aan"

12-10-2014 16:35
20

De botsing tussen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan krijgt een staartje. Guus Hiddink gaat praten met het duo.

De twee aanvallers van het Nederlands elftal botsten vrijdagavond, toen Van Persie de geheel vrijstaande Huntelaar over het hoofd zag en voor eigen succes ging. Huntelaar wees zijn ploeggenoot op de foute keuze en daar was Van Persie niet van gediend. Na afloop deden de twee alsof er weinig aan de hand was, maar Hiddink laat het incident niet lopen.

De bondscoach wil de kwestie zo snel mogelijk bespreken in de spelersgroep. "We zullen het even benoemen, maar dat wordt geen urenlange sessie", zei Hiddink zondag tegen De Telegraaf. "Zoiets hoort bij het voetbal en ik vind het niet zo erg. We moeten niet als in een couveuse met elkaar omgaan. Je daagt elkaar uit en daarna is het klaar. En mocht er irritatie blijven bestaan, wat niet zo is, dan doe je er iets aan."

Oranje reisde zondagmiddag met 23 spelers af naar IJsland voor de derde groepswedstrijd in de kwalificatiereeks voor het EK van 2016 in Frankrijk. Erik Pieters bleef als enige achter in Nederland.