De Boer roept op tot ontslag Hiddink: Het is over, zijn tijd is voorbij
"Ik heb de keuze voor Hiddink nooit begrepen en snap die nu nog steeds niet"

De Boer roept op tot ontslag Hiddink: "Het is over, zijn tijd is voorbij"

14-10-2014 00:20
58

De KNVB moet zich de komende weken flink gaan beraden over de positie van Guus Hiddink. Ronald de Boer voorziet de bond alvast van wat ongevraagd advies. De ex-voetballer pleit vlak na de nederlaag op IJsland voor het ontslag van de bondscoach.

"Ik vind Guus een fantastische vent, maar het is over voor hem", trapt De Boer af in gesprek met Voetbal International. Hij vindt het nu al helemaal tijd voor een frisse wind. "Ik heb de keuze voor Hiddink nooit begrepen en snap die nu nog steeds niet."

Voor de opvolger van Hiddink zou men niet ver te hoeven zoeken. "De KNVB zou een jongere trainer naar voren moeten schuiven. Ze zouden Danny Blind (nu assistent van Hiddink, red.) de kans kunnen geven", stelt De Boer.

Game-plan
Vooral tactisch schiet het Oranje van Hiddink tekort. "Nederland voetbalt zonder echt idee. Dat zagen we tegen Kazachstan en hebben we tegen IJsland weer gezien. Robin van Persie staat op een eiland en niemand helpt hem."

"Er zit ook totaal geen beweging of verrassing in het elftal. Op die manier maak je het je tegenstander niet moeilijk. Er is geen game-plan. Het is alle ballen op Van Persie en Robben en dan maar kijken wat er gebeurt."

Bovendien vindt De Boer dat er achterin nodig iets moet gebeuren. Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij blijken samen namelijk niet in staat om de boel op slot te houden. "Ik begin echt aan hun kwaliteiten te twijfelen. Als je kijkt hoe knullig en onnodig De Vrij die strafschop veroorzaakte..."