Cillessen zet dramatische reeks voort: Bij mij schieten ze altijd tussen de palen
Doelman wist van 23 strafschoppen tegen geen enkele bal te stoppen

Cillessen zet dramatische reeks voort: "Bij mij schieten ze altijd tussen de palen"

14-10-2014 08:19
18

De lijst van gemaakte strafschoppen met Jasper Cillessen in de goal wordt langer en langer. Maandagavond maakte Gylfi Sigurdsson tijdens het EK-kwalificatieduel de 1-0 voor IJsland vanaf de stip. Het was strafschop 23 die hij in zijn profloopbaan op zich af zag komen, het was ook de 23e strafschop die raak was. Nog nooit wist Cillessen een strafschop te houden.

De strafschop en Cillessen, het begint een issue te worden. Al na tien minuten kreeg IJsland een strafschop van de Spaanse arbiter Velasco. Cillessen dook naar de goede hoek, maar de inzet van Sigurdsson verdween achter de Oranje-goalie in het doel. Weer een benutte strafschop. "Ik ben er niet extreem mee bezig", zei de Ajacied in aanloop naar het duel met IJsland tegenover De Telegraaf.

"Het is geen obsessie voor mij. Ik train er hard op en doe mijn best, maar het is ook een beetje geluk. Jelle ten Rouwelaar (NAC Breda) heeft bijvoorbeeld goede statistieken, maar daar zaten ook penalty's bij, die over werden geschoten. Bij mij schieten ze altijd tussen de palen en gaan de ballen steeds goed binnen. Statistisch gezien wordt de kans steeds groter, dat ik er een ga pakken. Slechter dan nu kan ook bijna niet."

Cillessen kan zich vasthouden aan Edwin van der Sar. De recordinternational wist van de eerste 26 penalty's slechts twee ballen te stoppen. Tegen het einde van zijn loopbaan pakte hij in de finale van de Champions League in 2008 de beslissende strafschop van Nicolas Anelka. Zo werd hij de penaltyheld bij Manchester United.