'Ook Dortmund gaat strijd met Ajax aan om jongste speler ooit in EK-kwalificatie'
Odegaard maakt officieel debuut voor Noorwegen

'Ook Dortmund gaat strijd met Ajax aan om jongste speler ooit in EK-kwalificatie'

14-10-2014 10:39

Ajax krijgt in de jacht op Martin Ödegaard stevige concurrentie. Borussia Dortmund is de laatste club die zich aan het rijtje met geïnteresseerden heeft toegevoegd. 

Volgens Bild zat een vertegenwoordiging van Borussia Dortmund op de tribune bij de interland tussen Malta en Noorwegen (0-3). Odegaard, die onder contract staat bij Strømsgodset IF, kwam echter niet in actie en dus is de kans groot dat de Duitsers maandag weer aanwezig waren.

Ödegaard kwam maandag tegen Bulgarije als invaller het veld in en werd daarmee de jongste voetballer ooit in een EK-kwalificatieduel. Hij was 15 jaar en 300 dagen toen hij in de 64e minuut zijn officiële debuut maakte. Negen minuten later maakte zijn ploeggenoot Havard Nielsen de winnende treffer: 2-1. Het oude record stond op naam van de IJslander Sigurdur Jónsson, die in 1983 bij zijn debuut in een EK-kwalificatieduel 16 jaar en 251 dagen oud was.

Naast Ajax en Borussia Dortmund hebben naar verluidt ook FC Barcelona, Bayern München en Liverpool belangstelling voor Ödegaard, die van verschillende kanten al het advies kreeg om voor een club als Ajax te kiezen. Bang voor een snelle transfer is hij niet. "Messi is nu de beste speler ter wereld", zei de middenvelder onlangs.