Engelse kwaliteitskrant schrijft twee Nederlandse talenten gouden toekomst voor
Ajacied Abelhak Nouri en Feyenoorder Jari Schuurman zijn 'toekomstige toppers'

Engelse kwaliteitskrant schrijft twee Nederlandse talenten gouden toekomst voor

14-10-2014 14:40

De Engelse krant The Guardian heeft een lijst gepubliceerd met daarop veertig veelbelovende jeugdspelers uit de hele wereld. Daar staan met Abdelhak Nouri van Ajax en Jari Schuurman van Feyenoord twee Nederlandse talenten bij.

In Nederland hebben de grootste talenten volgens The Guardian vaak Marokkaanse roots, maar ze halen de top net zo vaak wel als niet. 'Sommigen verkiezen de oliedollars in Qatar of het geld in Rusland boven een normale opbouw van de carrière via een Nederlandse of andere Europese club', aldus de kwaliteitskrant.

'Bij Ajax denkt men echter dat Nouri de stap naar Manchester United of FC Barcelona kan maken. Hij heeft een briljante techniek en met zijn tricks and flicks wordt hij bij Ajax vergeleken met niemand minder dan Ronaldinho.'

Ook bij Feyenoord loopt een groot talent rond. Op Varkenoord heeft de zeventienjarige Schuurman zich de afgelopen jaren langzaam ontwikkeld tot een goalgetter. Hij is een van de meest veelbelovende spelers uit de jeugdopleiding, volgens The Guardian.

Tot twee jaar geleden zat de blonde middenvelder veelal op de bank, maar toen hij plotseling begon te scoren, rees zijn ster. 'Zijn zelfvertrouwen groeide, maar zijn ego niet. Schuurman is volgens zijn coaches een relaxt persoon, loopt niet met zijn hoofd in de wolken en is prettig in de omgang.' Saillant detail: Schuurman is vernoemd naar Jari Litmanen, de Fin die jarenlang successen vierde bij aartsrivaal Ajax.