'Een smeekbede bij De Boer is een poging waard, desnoods op de knieën'
'De enige trainer die dit kwetsbare Oranje gericht en daadkrachtig bij de hand kan nemen, loopt in Amsterdam'

'Een smeekbede bij De Boer is een poging waard, desnoods op de knieën'

15-10-2014 11:10
33

De Nederlandse ochtendkranten halen woensdag hard uit naar Guus Hiddink. Het Algemeen Dagblad blijft niet achter. De krant stelt dat de aanstelling van Hiddink bij Oranje 'alle kenmerken van een totale mismatch heeft'.

Volgens de krant lijkt een afscheid van Hiddink, na twee nederlagen in drie kwalificatieduels, onvermijdelijk. Dan rest de vraag: hoe verder? Vrijwel alle Nederlandse voetbalfans zijn de derde plek van het WK in Brazilië onder Louis van Gaal, amper drie maanden geleden, alweer vergeten. 'Het eensgezinde Oranje van deze zomer is een dolende, bekvechtende, hulpeloze ploeg geworden, die maandagavond totaal werd afgetroefd door een stelletje bloedfanatieke IJslanders', schrijft het AD.

Slechts één man kan dit Oranje bij de hand nemen, concludeert het dagblad: 'De enige trainer die dit kwetsbare Oranje gericht en daadkrachtig bij de hand kan nemen, loopt in Amsterdam. Frank de Boer past feilloos in de lijn van Van Gaal, vormde al eerder een tandem met Danny Blind én heeft volop draagvlak, ook in een dubbelfunctie'. Of De Boer trek heeft in een rol bij Oranje, is hoogst twijfelachtig. Hij liet de KNVB in een eerder stadium duidelijk weten voorlopig als clubtrainer te willen werken.

De krant is van mening dat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen dan maar op z'n knieën naar de Arena moet kruipen. 'Een smeekbede is een poging waard, desnoods op de knieën, maar de kans op succes is klein. De KNVB heeft zichzelf hopeloos in de problemen gebracht', aldus het dagblad.