In het kort: UEFA onderzoekt Servië - Albanië, Blatter reageert vol afschuw

In het kort: UEFA onderzoekt Servië - Albanië, Blatter reageert vol afschuw

15-10-2014 18:25
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

UEFA stelt onderzoek in
De Europese voetbalbond UEFA stelt een onderzoek in naar de gebeurtenissen rond de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië. Dat duel in Belgrado werd dinsdag na 41 minuten stilgelegd vanwege ongeregeldheden op het veld en de tribunes. De UEFA bekijkt eerst de rapporten van de scheidsrechter en official Harry Been, die namens de UEFA aanwezig was in Belgrado.

De bonden van beide landen hebben nog tot en met volgende week woensdag de tijd om met tekst en uitleg te komen. Het duel werd gestaakt nadat woedende Servische fans het veld hadden betreden, omdat een laagvliegende drone met een Albanese vlag het stadion in was gevlogen. Zij zagen de actie als een provocatie.

Blatter spreekt afschuw uit
Sepp Blatter heeft zich woensdag via Twitter uitgelaten over de incidenten rond de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië. Het duel werd dinsdag na 41 minuten gestaakt, nadat Servische fans het speelveld bestormden. Zij reageerden woest op een drone met een Albanese vlag die het stadion binnenvloog. 'Voetbal moet nooit worden gebruikt voor politieke boodschappen. Ik veroordeel datgene wat er dinsdagavond is gebeurd in Belgrado', tweette Blatter.

Engelse voetbalfans zijn dure kaarten zat
Engelse voetbalsupporters maken zich zorgen over de steeds maar stijgende kosten van toegangsbewijzen voor duels in de hoogste divisies. De gemiddelde prijs van een seizoenkaart in de Premier League is inmiddels opgelopen tot ruim vijfhonderd euro. Dat blijkt uit een rapport van de BBC, die de ticketprijzen van 207 clubs in kaart heeft gebracht. Supporters van landskampioen Manchester City zijn het goedkoopst uit. Ze kunnen al voor 350 euro een jaarkaart aanschaffen. De voordeligste seizoenkaart voor Arsenal kost maar liefst 1200 euro.

Fans van Charlton Athletic, uitkomend op het tweede niveau in Engeland, zitten voor 175 euro per jaar op de goedkoopste tribunes. Ter vergelijking: bij FC Barcelona zijn al seizoenkaarten van 125 euro verkrijgbaar. Bayern München biedt afzonderlijke thuisduels al vanaf vijftien euro aan. Veel Engelse fans stellen dat voetbalwedstrijden allang niet meer voor iedereen toegankelijk zijn. Ze vinden het schandalig dat clubs zo veel geld vragen aan supporters, terwijl ze al zoveel tv-inkomsten hebben.

Bulthuis in genade aangenomen
Dave Bulthuis mag weer hopen op speelminuten bij zijn club 1.FC Nürnberg. De 24-jarige linksback, afgelopen zomer door de Duitse club overgenomen van FC Utrecht, heeft zijn ruzie met coach Valérien Ismaël bijgelegd. Bulthuis was al vroeg in het seizoen zijn basisplaats bij de formatie uit de tweede Bundesliga kwijtgeraakt en kon dat moeilijk verkroppen. Hij uitte openlijk kritiek op de Franse oefenmeester, die hem vervolgens naar het tweede elftal verbande. Volgens Ismaël heeft de linksback zijn fout inmiddels ingezien. "Dave is naar mij toegekomen en heeft zich voor zijn gedrag verontschuldigd. Voor mij is het thema nu afgesloten", zei Ismaël woensdag.

Bulgarije wil af van bondscoach
De Bulgaarse voetbalbond is klaar met bondscoach Luboslav Penev. De trainer moet na nederlagen in de EK-kwalificatie tegen Kroatië en Noorwegen hoogstwaarschijnlijk vertrekken. "Hij heeft heel veel fouten gemaakt", zei Ventsislav Stefanov, lid van het uitvoerend comité van de bond. "Ik wil hem bedanken voor zijn werk en hem gedag zeggen." Zelfs voorzitter Borislav Michailov, die bijzonder is gecharmeerd van Penev, lijkt aan te sturen op een breuk. Hij zei dat de bond de situatie bij de volgende bijeenkomst gaat bespreken. Bulgarije verzamelde pas drie punten uit drie duels. Die werden overgehouden aan de zege op Azerbeidzjan in de eerste wedstrijd. Daarna waren Kroatië (1-0) en Noorwegen (2-1) te sterk.

PSV wil naar Abu Dhabi
PSV zoekt in de winterstop mogelijk een ver oord op. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de club uit Eindhoven bekijkt of het een trainingskamp in Abu Dhabi kan beleggen. Tien jaar geleden overwinterde PSV voor het laatst in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook Gran Canaria is een optie voor het winterse trainingskamp van de Eredivisie-club.

NEC belt met investeerders
NEC Nijmegen hoopt dat investeerders en sponsors de club een helpende hand willen bieden. De Jupiler League-club kampt met een exploitatietekort van anderhalf miljoen euro. Dat meldt De Gelderlander. De club hoopt dat de sponsors garant willen staan voor het tekort. Daarmee wil de club voorkomen dat het in november ingedeeld wordt categorie 1.

Real vreest ebola
Real Madrid neemt maatregelen tegen ebola. De Champions League-winnaar neemt in december deel aan het WK voor clubs in Marokko. Hoewel het ebola-virus nog niet geconstateerd is in het land, neemt Real geen enkel risico. "Het is zeker een zaak waar we alert op zijn. Het duurt nog twee maanden voordat het zover is, maar we zullen luisteren naar wat de autoriteiten en de experts ons vertellen", zegt bestuurder Emilio Butragueno.