Van Rhijn gaat voorbeelden nog niet volgen: Die transfers zijn mooi om te zien
"Ik wil uitgroeien tot één van de betere spelers, voordat ik pas aan een volgende stap ga denken"

Van Rhijn gaat voorbeelden nog niet volgen: "Die transfers zijn mooi om te zien"

15-10-2014 14:09
4

Ricardo van Rhijn geniet van de manier waarop Gregory van der Wiel en Daley Blind zich bij Ajax hebben ontwikkeld. De twee voetballers kregen uiteindelijk een beloning in de vorm van transfers naar Paris Saint-Germain en Manchester United, wegen die Van Rhijn nog niet gaat bewandelen.

Van Rhijn is al enkele jaren basisspeler bij Ajax, waar hij in die tijd ook mindere perioden heeft gekend. "Het is nu zaak mezelf een jaar lang op de goede manier te laten zien", zegt hij tegen 1900 Magazine. Van der Wiel is daarbij het voorbeeld.

"Hem heb ik natuurlijk van dichtbij meegemaakt. Ik heb gezien hoe hij zich heeft ontwikkeld en uiteindelijk de stap naar het buitenland heeft gemaakt. Daley Blind is ook een voorbeeld, een fantastische jongen. Het is mooi te zien hoe hij, nadat hij jaren werd uitgefloten, een transfer naar Engeland heeft gemaakt."

De 23-jarige Van Rhijn werd eerder ook al met buitenlandse clubs in verband gebracht. Toch verlengde hij zijn contract bij Ajax tot 2018. "Dit is mijn derde volledige seizoen bij Ajax. Ik wil eerst een zekerheidje worden in Ajax 1 en uitgroeien tot één van de betere spelers, voordat ik pas aan een volgende stap ga denken."