Schreuder vol lof over 'beste trainer van Nederland': 'De Boer is een voorbeeld'
"Die ploeg is niet voor niets vier jaar op rij kampioen geworden"

Schreuder vol lof over 'beste trainer van Nederland': 'De Boer is een voorbeeld'

15-10-2014 16:45
4

FC Twente neemt het zaterdag in de eigen Grolsch Veste op tegen Ajax. Alfred Schreuder, trainer van de club uit Enschede, kijkt uit naar de Eredivisie-topper. Het treffen met Ajax is niet alleen een mooi meetmoment, ook ontmoet Schreuder de naar eigen zeggen 'beste trainer van Nederland'.

"Ajax is een mooi meetmoment om te kijken hoever je team is in de beoogde ontwikkeling", zegt Schreuder in gesprek met Voetbal International. "Die ploeg is niet voor niets vier jaar op rij kampioen geworden en heeft, hoe je het ook wendt of keert, de beste trainer van Nederland. Met zijn drive en aanpak is Frank de Boer een voorbeeld voor alle Nederlandse trainers. Hij eist altijd honderd procent, laat zich onderweg niet afleiden door andere zaken en volgt zijn kop."

"Uiteindelijk werpt dat zijn vruchten af. Ik bekijk ook veel wedstrijden van Ajax en je ziet altijd dezelfde patronen terug. Daar is veel op getraind. Spelers vinden dat prettig. Houvast creëert duidelijkheid en geeft voetballers het gevoel dat ze dingen goed doen. En geeft ze dus vertrouwen...", aldus Schreuder in VI. FC Twente, nog altijd ongeslagen in de competitie, is de nummer vijf van de Eredivisie. Titelhouder Ajax staat na acht wedstrijden op een tweede plek.