Ajax ingeseind: 'Als hij dan toch wordt verkocht, dan voor de absolute hoofdprijs'
"Dat doet Daley. Hij laat hele moeilijke dingen zo makkelijk lijken"

Ajax ingeseind: 'Als hij dan toch wordt verkocht, dan voor de absolute hoofdprijs'

15-10-2014 17:40
24

Daley Sinkgraven ontpopt zich tot één van de belangrijkste spelers - zo niet dé belangrijkste speler - van sc Heerenveen. Dat de middenvelder beschikt over een enorme dosis talent, was onder meer Ajax afgelopen seizoen al opgevallen.

De Amsterdammers maakten enkele maanden geleden hun interesse kenbaar in de spelmaker van de Friese club, maar besloten geen vaart achter een transfer van Sinkgraven naar de hoofdstad te zetten. Wellicht denkt Ajax daar in de winterstop anders over, of meldt de Europese top zich zelfs al in Heerenveen voor het talent. Sinkgraven wordt door Engelse tabloids in verband gebracht met verschillende grootmachten uit de Premier League.

Dwight Lodeweges, trainer van sc Heerenveen, hoopt dat Sinkgraven kiest voor de geleidelijke weg. "Laat hem alsjeblieft nog een paar jaar bij ons blijven. En als hij dan toch wordt verkocht, dan voor de absolute hoofdprijs", zegt Lodeweges in Voetbal International. "Daley heeft ongelooflijk veel talent. Hij kan in zijn aannames zo goed camoufleren wat hij gaat doen. En omdat hij technisch zo goed is, kan hij ook nog eens heel laat beslissen welke voortzetting hij kiest."

"Als je naar een positiespel kijkt, kun je bijna altijd wel invullen wat de volgende bal wordt van een speler, maar de echt hele goede voetballers doen dingen waarvan je denkt: 'Huh…?' Dat doet Daley. Hij laat hele moeilijke dingen zo makkelijk lijken. Voor Daley kom je naar het stadion", aldus Lodeweges in VI.