Eriksen krijgt veeg uit de pan van Deense bondscoach: Dit is geen Ajax meer
"Hij laat niet zien zich te ontwikkelen"

Eriksen krijgt veeg uit de pan van Deense bondscoach: "Dit is geen Ajax meer"

15-10-2014 20:29
16

Christian Eriksen moet het op dit moment flink ontgelden bij Morten Olsen, de bondscoach van Denemarken. De middenvelder van Tottenham Hotspur wordt mede verantwoordelijk gehouden voor de nederlaag tegen Portugal (1-0).

Diep in blessuretijd gingen de Portugezen met een 1-0 zege aan de haal dankzij een kopbal van Cristiano Ronaldo. In de ogen van Olsen deed Eriksen te weinig om het doelpunt van de tegenstander te voorkomen. Volgens de keuzeheer heeft de speler zich niet ontwikkeld sinds zijn transfer van Ajax naar Tottenham. "Dit is geen Ajax meer, hij laat niet zien zich te ontwikkelen."

Denemarken blijft ondanks de nederlaag wel samen met Albanië aan kop staan in de kwalificatiegroep voor het EK 2016. "Na zoveel wedstrijden moet hij toch in staat zijn om de bal op te pikken en het team te helpen om de wedstrijd te controleren. Daartoe is hij nog niet in staat. Dat neem ik hem kwalijk. Hij moet wat doen met de kritiek die hij krijgt", reageert de bondscoach in de Deense media. 

"Het is niet vanzelfsprekend dat Eriksen kritiek krijgt, maar dat heeft hij zelf veroorzaakt. Ik moet hem vertellen wat ik vind. Hij weet het zelf ook wel." Eriksen sluit zich aan bij de woorden van de coach: "Ik had mezelf meer moeten laten gelden. Ik breng op dit moment niet genoeg."