Natuurlijk denk ik wel eens: had ik niet gewoon naar Ajax moeten gaan?
Aanvaller heeft na foute keuze carrière in de marge

"Natuurlijk denk ik wel eens: had ik niet gewoon naar Ajax moeten gaan?"

15-10-2014 22:56
5

Daniël de Ridder is blij dat hij tegenwoordig bij SC Cambuur weer wekelijks aan spelen toe komt. De voormalig jeugdinternational beseft echter dat hij de hoge verwachtingen die rondom hem heersten nooit heeft kunnen waarmaken gedurende zijn carrière.

De Ridder komt voort uit de jeugdopleiding van Ajax en heeft er spijt van dat hij niet is teruggekeerd naar Amsterdam toen hij daar de kans voor kreeg. "Toen we met Jong Oranje Europees Kampioen werden in 2007 wilden verschillende clubs mij hebben: Birmingham, maar ook weer Ajax. Ik koos voor het Engelse avontuur."

"Ik ging mee met Steve (Steve Bruce trainer red.) naar zijn nieuwe club Wigan Athletic. Maar ook daar ging hij na een paar maanden weg en zat ik weer op de bank. Natuurlijk denk ik achteraf: had ik niet gewoon terug naar Ajax moeten gaan? Maar ik weet wel dat in diezelfde tijd Henk ten Cate ook na drie maanden weer wegging, dus wie weet had me hetzelfde overkomen", vertelt De Ridder aan Helden Online.

De dertigjarige in Amsterdam geboren De Ridder mist Ajax nog regelmatig. "De mooiste tijd was negen jaar geleden bij Ajax. Ik ben opgegroeid in Amsterdam dus om als Amsterdams jongetje bij jouw club te mogen spelen, was fantastisch."