De Boer ziet problemen bij FC Twente: Als hij niet speelt, zou dat mooi zijn
"Aan de andere kant wil je juist tegen de beste spelers spelen"

De Boer ziet problemen bij FC Twente: "Als hij niet speelt, zou dat mooi zijn"

16-10-2014 08:54
23

Ajax neemt het zaterdag op tegen FC Twente. Trainer Frank de Boer ziet in de Tukkers een concurrent in de strijd om de landstitel. De Ajax-trainer verwacht een lastig duel, het zou voor hem dan ook geen probleem zijn als de geblesseerde Luc Castaignos niet op tijd fit is.

Castaignos raakte geblesseerd bij Jong Oranje, hij keerde geblesseerd terug bij FC Twente. De kans is aanwezig dat hij het duel met Ajax moet missen. "Castaignos is de laatste weken in goede vorm en belangrijk voor Twente geweest. Als hij niet speelt, zou dat mooi zijn voor ons", zegt De Boer op Ajax TV. "Maar aan de andere kant wil je juist tegen de beste spelers spelen."

Volgens De Boer heeft FC Twente zich afgelopen zomer weer goed weten te versterken. "Ik denk dat de aanwinsten Kamohelo Mokotjo en Hakim Ziyech zich goed hebben aangepast. Ze zijn technisch begaafd en komen dan in een ploeg die zo wil spelen. Ze zijn beiden vrij belangrijk geweest tot nu toe."

De oefenmeester heeft zin in het treffen met FC Twente, een duel waarin de winnaar bij voorbaat zeker niet bekend is. "Het hangt er van af wie grip op de wedstrijd krijgt. Dan maak je de meeste kans om te winnen. Ik hoop dat het een leuke en mooie wedstrijd wordt en dat wij aan het langste eind trekken. Ik denk dat zij heel lang mee gaan doen om de bovenste drie plekken."