Dortmund heeft geen trek in verzoeningsdiner: Alles wordt dus op het veld beslist
De relatie tussen Bayern München en Borussia Dortmund is bekoeld

Dortmund heeft geen trek in verzoeningsdiner: "Alles wordt dus op het veld beslist"

16-10-2014 12:55

De relatie tussen Borussia Dortmund en Bayern München is de laatste jaren ernstig bekoeld. De regerend landskampioen nam Mario Götze en Robert Lewandowski over van BVB en azen nu ook nadrukkelijk op Marco Reus.

Om dichter tot elkaar te komen, heeft de directie van Bayern de concurrent uitgenodigd voor een gezamenlijk diner. Zij lieten directeur Karl-Heinz Rummenigge weten daaraan geen behoefte te hebben. ''Dat moeten wij dan respecteren'', zegt Rummenigge in een interview met het Duitse Sport1. ''In de toekomst wordt alles dus gewoon op het veld beslist. Ik heb respect voor Dortmund, maar geloof niet dat wij een vredespijp moeten roken.''

Over de aanhoudende interesse voor Marco Reus was Rummenigge duidelijk. ''Wanneer in het contract van een Duitse international een clausule staat, is het de verplichting van Bayern om daar in ieder geval naar te kijken.'' Reus kan in 2015 voor 35 miljoen euro vertrekken bij Borussia Dortmund. Of Bayern daadwerkelijk actie gaat ondernemen, laat Rummenigge in het midden. ''Dat kan ik nu nog niet zeggen, we hebben nog te weinig over hem gesproken."

"We spelen op 1 november thuis tegen Dortmund en ik wil geen zout in de wonden strooien. Ik kan me voorstellen dat er veel clubs uit andere landen zijn die Reus een interessante speler vinden. Maar de speler zelf beslist waar hij gaat spelen en dat moet gerespecteerd worden'', besluit de directeur.