Van der Vaart ziet opvolger rondlopen bij Twente: Hij heeft echt iets bijzonders
"Een mooie passeerbeweging en een geweldig schot"

Van der Vaart ziet opvolger rondlopen bij Twente: "Hij heeft echt iets bijzonders"

16-10-2014 13:43
9

Rafael van der Vaart heeft als international van het Nederlands elftal 109 interlands achter zijn naam staan. De middenvelder beseft echter dat er steeds minder spelers in de Eredivisie rondlopen die in zijn voetsporen kunnen treden.

Davy Klaassen, Georginio Wijnaldum en Hakim Ziyech kunnen op termijn een vaste waarde voor Oranje worden. "Klaassen is een echte Ajax-voetballer. Veel één, twee keer raken. Hij kan scoren, is dynamisch en slim. Een middenvelder zoals je die in deze tijd heel veel ziet", zo acht Van der Vaart tegenover Metro de jongeling niet een grote kanshebber om hem op te volgen.

Wijnaldum komt al wat meer in de buurt van het ideaalplaatje. "Hij heeft een goed WK gespeeld en zich goed ontwikkeld. Wijnaldum is een leuke jongen en een dynamische voetballer. Hij is verstandig en speelt met lef. Hij durfde van Feyenoord naar PSV te gaan. Dat zegt veel over zijn persoonlijkheid."

Het meest onder de indruk is Van der Vaart van FC Twente-speler Hakim Ziyech. "Hij heeft echt iets bijzonders. Een mooie passeerbeweging en een geweldig schot. Hij maakt alleen maar mooie doelpunten. Een goede keus van hem om naar FC Twente te gaan en niet meteen voor Engeland te kiezen."