De Boer: Het is ongelooflijk veel pech als je een bal zo tegen je kneiter krijgt
Ajax gaat Deen onderzoeken: "Zaterdag worden zijn hersenen getest"

De Boer: "Het is ongelooflijk veel pech als je een bal zo tegen je kneiter krijgt"

17-10-2014 07:00
23

Nicolai Boilesen ontbreekt zaterdagavond in het Eredivisie-duel tussen Ajax en FC Twente. De Deense linksback kampt met een hersenschudding, nadat hij in een EK-kwalificatieduel hard geraakt werd door ploeggenoot Daniel Agger.

De verdediger schoot een bal hard tegen het hoofd van Boilesen, die vervolgens groggy het gras op zocht. Trainer Frank de Boer wacht de ontwikkelingen rond Boilesen af. Pas dit weekend wordt duidelijk of de Deen kan spelen tegen FC Barcelona, komende dinsdag in de Champions League. Boilesen vliegt vrijdag of zaterdag terug naar Amsterdam. "Zaterdag worden zijn hersenen getest", zegt De Boer in De Telegraaf.

"Aan het begin van het jaar is er bij alle spelers van Ajax en Jong Ajax een neurologisch onderzoek uitgevoerd. Nicolai doet die test nu opnieuw, waardoor de dokter kan zien of de hersenactiviteit precies hetzelfde is. Als er afwijkingen zijn, zal er worden overlegd wat wijsheid is. Tegen FC Twente speelt Nicolai zaterdag zeker niet, maar hopelijk kan hij zich op Barça focussen", aldus De Boer, die doelt op de zogeheten Impact Test, in gesprek met Telesport.

Boilesen heeft de laatste seizoenen weinig geluk met blessures. Eerder stond de international al langdurig buitenspel door fysiek ongemak. "Het is ongelooflijk veel pech als je een bal zo tegen je kneiter krijgt", zegt De Boer. "Het grote voordeel ten opzichte van zijn hamstringblessures is dat hij nu niet lang aan de kant staat." De trainer ziet zelfs een positieve kant: "Nicolai heeft dit seizoen al heel veel wedstrijden gespeeld. Misschien komt één duel rust niet eens zo heel slecht uit."