De technisch directeur van Ajax wordt op dit moment overgoten met drek
Salaris en bonus Overmars in perspectief gezet

"De technisch directeur van Ajax wordt op dit moment overgoten met drek"

17-10-2014 09:35
9

Marc Overmars kreeg deze week weer een nieuwe 'bak stront' over zich uitgekieperd, omdat hij een riante bonus uitgekeerd kreeg. De technisch directeur van Ajax, ook wel 'Marc Netto' genoemd, krijgt bijval van columnist Valentijn Driessen.

Omdat Ajax op de beurs genoteerd staat, moet de club jaarlijks transparant zijn over salarissen en uitgekeerde bonussen. Technisch directeur Overmars krijgt een premie van 381.397 euro bovenop zijn loon van 270.000 euro. De toch al bekritiseerde voormalig international, die verweten wordt te zuinig te zijn, krijgt daardoor nog meer te verduren.

"De technisch directeur van Ajax wordt op dit moment overgoten met drek", schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Prima betaald, maar Johan Cruijff bepleitte loon naar prestatie bij Ajax. Daarom kwam de rvc van de club een bonuscontract met Overmars overeen. Ter vergelijking: Overmars verdient zonder kampioenspremie flink minder dan Marcel Brands (PSV), Martin van Geel (Feyenoord), Earnest Stewart (AZ) en Mohammed Allach (Vitesse)."

"En ter verduidelijking: Danny Blind en Martin van Geel (vertrekpremie van zes ton) ontvingen als voorgangers van Overmars bij Ajax een salaris rond de 500.000 euro, exclusief bonussen", vervolgt de chef sport van de krant. "Gegarandeerd tweemaal zoveel verdienen, de helft van de huidige bak stront over je uitgestort krijgen en nooit kampioen worden. Dat zou Overmars dezer dagen ook wel willen. Behalve dat laatste dan."

Driessen legt uit dat Overmars zijn bonus ontvangt op basis van de landstitel, plaatsing voor de Champions League, doorstroming van jeugdspelers, een plus op de transferbalans en daling van de loonkosten. "De buitenwacht rekent het Overmars echter aan dat hij ondanks een positief banksaldo van honderd miljoen euro de hand op de knip houdt, weigert grote aankopen te doen. Hoewel de attractiviteit van het spel soms te wensen overlaat. Selectieve verontwaardiging."