Verbazing in Polen over reserverol van Milik: 'De Boer is als Adolf Hitler'
"Op de training wordt hij gestraft voor elke foute pass of verspeelde bal"

Verbazing in Polen over reserverol van Milik: 'De Boer is als Adolf Hitler'

17-10-2014 10:17
17

Arkadiusz Milik kan weinig fout doen in Polen. De twintigjarige aanvaller vond tijdens de EK-kwalificatieduels met Duitsland (2-0 winst) en Schotland (2-2) twee keer het net namens de nationale ploeg. Waar hij in Polen op veel krediet kan rekenen, is hij bij zijn club Ajax geen eerste keus.

De van Bayer Leverkusen gehuurde aanvaller moet zich in Amsterdam schikken in een rol als reserve, achter eerste keus Kolbeinn Sigthórsson. In het bekerduel met JOS Watergraafsmeer leek Milik zijn kans te grijpen door maar liefst zes keer te scoren tegen de amateurs. Dat dit hem geen basisplaats opleverde, zorgt in Polen voor onbegrip. In plaats van een stortregen aan complimenten, wees trainer Frank de Boer vooral op onderdelen waarop Milik zich moet verbeteren.

Jan de Zeeuw was onder de voormalig bondscoach van Polen Leo Beenhakker actief als teammanager van de nationale ploeg. Hij probeert in de Poolse media de werkwijze van De Boer te duiden. Daarbij gebruikt hij een ietwat ongelukkige vergelijking. "De Boer eist heel veel van zijn spelers. Op de training wordt hij gestraft voor elke foute pass of verspeelde bal. De Boer is als Adolf Hitler!", tekenen Poolse media op uit de mond van De Zeeuw. Milik kwam tot op heden vijf keer in actie namens Ajax.