Failliete clubs staan voor comeback: Misschien kunnen we dat gevoel teruggeven
"Dat ze er nog één keer achter kunnen gaan staan"

Failliete clubs staan voor comeback: "Misschien kunnen we dat gevoel teruggeven"

17-10-2014 10:41
4

FC Wageningen, BV Veendam, HFC Haarlem en SVV zijn namen van voetbalclubs die in het verleden failliet zijn gegaan. Supporters van deze verenigingen kunnen hun elftallen mogelijk binnenkort weer aanmoedigen. Er wordt een speciale voetbalcompetitie voor deze clubs opgezet: de 2e Divisie.

Journalisten Leo Oldenburger en Edwin Struis zijn initiatiefnemers voor de competitie. De clubs hebben in ieder geval al positief gereageerd. Het voornemen is om in juni 2015 de mini-competitie van start te laten gaan. "Ik merk dat mensen in Wageningen en Veendam nog steeds pijn in het hart hebben, omdat hun cluppie er niet meer is", vertelt Oldenburger aan de NOS.

"Misschien kunnen we dat gevoel weer teruggeven. Dat ze er nog één keer achter kunnen gaan staan." Enkele oude accommodaties zijn beschikbaar voor de competitie, waaronder de Wageningse Berg. "Het gras is daar perfect. Het is onlangs nog als trainingsgelegenheid gebruikt door de Braziliaanse vrouwen."

De kans bestaat dat de competitie in de toekomst uitgebreid gaat worden met AGOVV Apeldoorn, FC Amsterdam, SC Amersfoort en RBC Roosendaal. Dat zijn eveneens vier verenigingen die failliet verklaard werden. "We zijn een kleine organisatie en willen eerst even aankijken hoe het loopt. Als het goed gaat, kunnen zij misschien in 2016 meedoen."