De Boer laat zich uit over spitspositie: Ik wil hem daar niet in remmen
"Ik vind dat hij een stijgende lijn te pakken heeft"

De Boer laat zich uit over spitspositie: "Ik wil hem daar niet in remmen"

17-10-2014 13:30
13

Ajax-supporters schreeuwen bijna massaal om een kans in de basis voor Arkadiusz Milik, maar Frank de Boer houdt vast aan zijn eigen plan. Kolbeinn Sigthórsson staat zaterdag tegen FC Twente gewoon aan de aftrap. "Ik heb geen reden om hem te wisselen."

Sigthórsson krijgt al langere tijd kritiek, terwijl Milik afgelopen week nog goed was voor treffers tegen wereldkampioen Duitsland (2-0) en Schotland (2-2). Fans van de Amsterdamse club vinden het dan ook weleens tijd worden voor een basisplek voor de Pool, maar daar wil De Boer nog niet aan.

"Ondanks zijn doelpunten, blijft Milik met beide benen op de grond staan", begon De Boer tijdens de persconferentie van vrijdag met een lofzang voor de huurling. "Het is heel lekker dat hij belangrijk is geweest voor zijn land. Hopelijk neemt hij dat gevoel mee."

De doelpunten in het Poolse elftal hebben echter geen invloed op de keuze van De Boer. "Polen speelt een heel ander systeem. Ik kies voor de spelers die tijdens de wedstrijden en trainingen het meest brengen", verklaart de oefenmeester.

"Ik vind dat Sigthorsson en Milik allebei in goede vorm zijn. Kolbeinn zag er heel goed uit tegen Nederland. Ook op de training", vervolgt De Boer, geciteerd door Ajax Showtime. De druk op Sigthórsson neemt echter wel toe. "Natuurlijk voelt hij dat."

"Maar ik vind dat Kolbeinn een stijgende lijn te pakken heeft en wil dat hij die lijn doortrekt. Ik wil Kolbeinn daar niet in remmen. Hij is echt stappen aan het maken. Ik geef nu het vertrouwen aan Kolbeinn en dat heeft hij tot nu toe nog niet beschaamd."