De Boer heeft luxeprobleem en wil stappen maken tegen 'kampioensploeg'
"Ik mag niet klagen wat die positie betreft"

De Boer heeft luxeprobleem en wil stappen maken tegen 'kampioensploeg'

17-10-2014 13:41
3

Voor Ajax staat er zaterdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. De Amsterdammers gaan op bezoek bij FC Twente, in de ogen van Frank de Boer één van de concurrenten in de strijd om de titel.

De Boer is onder de indruk van de kwaliteit die bij Twente rondloopt. "Zij hebben een selectie om heel lang mee te doen om het kampioenschap", zei de oefenmeester op de persconferentie van vrijdag. Alfred Schreuder liet zich eerder al lovend over De Boer uit en nu is het aan de ander om complimenten uit te delen. "Ik vind Schreuder een hele goede trainer. FC Twente heeft veel vertrouwen in hem en het is een goede coach."

De oefenmeester verklapte vrijdag alvast wie er in de spits staat: Kolbeinn Sigthórsson krijgt de voorkeur boven de scorende Arek Milik. En ook achterin heeft hij het nodige te kiezen, zelfs nu Nicolai Boilesen niet in staat is om te spelen. Jairo Riedewald is één van de kandidaten om hem te vervangen. "Jairo is goed bezig. Hij zit zaterdag bij de selectie", aldus De Boer. 

"Riedewald zit heel dicht tegen een basisplek aan, als linksback of misschien als controleur. En ook Stefano Denswil is goed bezig en zit erbij. Niklas Moisander doet het ook goed op dit moment, dus ik mag niet klagen wat die positie betreft." De trainer hoopt in Enschede opnieuw stappen te kunnen maken. "Uiteindelijk wil je als ploeg weer continu domineren, negentig minuten lang. Daar valt nog veel winst te halen."