Strijd om plekken bij Ajax: Het is twee voor twaalf, hij moet het waar gaan maken
De Boer: "Milik mist snelheid"

Strijd om plekken bij Ajax: "Het is twee voor twaalf, hij moet het waar gaan maken"

17-10-2014 14:04
1

In de Eredivisie staat zaterdag de topper tussen FC Twente en Ajax op het programma. Ronald de Boer, broer van Ajax-coach Frank, verwacht een gelijkopgaand duel. 

"Qua krachtsverhouding zou je een gelijkspel verwachten", zegt De Boer tegen Helden Online. "Ik denk in ieder geval dat het voor Ajax heel lastig gaat worden. Echt sprankelend spelen ze nog niet. Het wordt voor hun zaak dat ze geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen want tegen een ploeg als FC Twente kan je zo binnen twintig minuten met 2-0 achterstaan."

De analist is onder de indruk van de Tukkers. "Het is een heel leuk elftal met een aantal zeer specifieke kwaliteiten. Dat komt door spelers als Hakim Ziyech. Die vind ik echt geweldig. Het is zonde dat Felipe Gutierrez geblesseerd is. Ook een geweldige speler. Ik ben ook benieuwd naar Kamohelo Mokotjo, of hij bij Twente kan laten zien wat hij bij PEC Zwolle elke week liet zien. Dat is hem in Enschede nog niet gelukt."

Frank de Boer liet al weten dat hij in Enschede opnieuw voor Kolbeinn Sigthórsson in de spits kiest. "Arkadiusz Milik heeft een geweldig schot in zijn linkerbeen, één van de beste die ik ooit gezien heb, scoorde tegen Duitsland, maar mist de snelheid als hij drie meter weg is, om het af te maken", reageert Ronald.

"Op dit moment heeft Sigthorsson een streepje voor, maar hij moet het nu wel gaan bewijzen. Wat dat betreft is het voor hem twee voor twaalf. Sigthórsson moet het waar gaan maken", besluit hij.