Schreuder kan tegen Ajax beschikken over gevreesde spits en maakt harde keuzes
Aanwinst op de tribune

Schreuder kan tegen Ajax beschikken over gevreesde spits en maakt harde keuzes

17-10-2014 14:26
2

Luc Castaignos is op tijd fit voor de thuiswedstrijd van FC Twente zaterdag tegen Ajax. Hij heeft geen last meer van een hamstringblessure die hem de return van Jong Oranje tegen Jong Portugal kostte.

Castaignos verkeert dit seizoen in uitstekende vorm bij de club uit Enschede. Hij tekende al voor vijf competitietreffers. Niet voor niets zei Frank de Boer donderdag te hopen dat de spits het duel van zaterdag niet zou halen. "Als hij niet speelt, zou dat mooi zijn voor ons", waren de woorden van de Ajax-coach.

Alfred Schreuder lijkt voor het duel met Ajax wel een wijziging in zijn aanval door te voeren. Op de afsluitende training droeg Ryo Miyaichi een hesje. Als de Japanner in de basis start, gaat dat waarschijnlijk ten koste van Youness Mokhtar. Darryl Lachman behoort zaterdag helemaal niet tot de selectie, Schreuder heeft de verdediger niet nodig. "Keuzes maken hoort bij een club als Twente. Iedereen is fit", verklaarde de oefenmeester.

Orlando Engelaar en Kasper Kusk kunnen wel speelminuten maken bij Twente, dat dit seizoen de enige club in de Eredivisie is die nog niet verloor. De formatie incasseerde voor eigen publiek al 25 duels geen nederlaag.