Smeekbede aan adres De Boer vindt geen gehoor: Hij zou gek zijn!
Ajax-coach wordt geen bondscoach Oranje

Smeekbede aan adres De Boer vindt geen gehoor: "Hij zou gek zijn!"

17-10-2014 15:59
8

De KNVB hoeft geen poging te wagen om Frank de Boer te verleiden tot het bondscoachschap bij het Nederlands elftal. De trainer van Ajax is bij voorbaat niet in de opvolging van Guus Hiddink geïnteresseerd.

Het Algemeen Dagblad stelde afgelopen week dat De Boer de enige trainer is die dit kwetsbare Oranje gericht en daadkrachtig bij de hand kan nemen. 'Een smeekbede is een poging waard, desnoods op de knieën', schreef de krant, die tevens concludeerde dat een afscheid van Hiddink onvermijdelijk lijkt.

De KNVB hoeft echter niet bij De Boer aan te kloppen, zo laat zijn broer Ronald weten. "Hij zou gek zijn! En hij doet het ook niet", zegt de analist tegen Helden Online. Eerder liet hij wel optekenen zich absoluut niet in de de aanstelling van Hiddink te kunnen vinden.

"Ik heb meteen na zijn benoeming bij Studio Voetbal gezegd dat ik het belachelijk vond dat ze Ronald Koeman niet hebben genomen. Natuurlijk hadden ze meteen een jonge(re) trainer moeten nemen die graag wilde", aldus Ronald de Boer.