Mysterie rondom Sno: Ik ben toch degene die dat zou moeten weten''
Westerlo-trainer Van Wijk weet niets van de mentale problemen van Sno

Mysterie rondom Sno: "Ik ben toch degene die dat zou moeten weten''

17-10-2014 16:35

In België kwam vrijdagmiddag het nieuws naar buiten dat Evander Sno met mentale problemen kampt. De middenvelder van Westerlo zou bang zijn opnieuw te worden getroffen door een hartstilstand. Zijn trainer Dennis van Wijk weet echter nergens van.

Sherjill MacDonald, ploeggenoot van Sno, vertelde aan Het Nieuwsblad dat Sno bij elke inspanning nadenkt over een nieuwe hartstilstand en niet diep durft te gaan, uit vrees om weer een schok te krijgen. Sno zou nu een speciaal herstelprogramma volgen, om hem van zijn angst af te helpen. Westerlo-trainer Dennis van Wijk heeft daar geen weet van.

''Ik weet natuurlijk wat Evander in het verleden is overkomen, maar ik kan het verhaal zeker niet bevestigen'', zegt de Nederlandse trainer tegen Voetbal International. ''Naar mijn idee heeft de schrijver van het bewuste artikel veel informatie zelf uitgezocht, dat is niet zozeer afkomstig van MacDonald. Evander traint al een tijdje apart, maar dat is om te herstellen van kleine blessures."

"Over het mentale herstelprogramma is mij niets bekend. En ik ben toch degene die dat zou moeten weten'', besluit Van Wijk. Sno werd vier jaar geleden tijdens een wedstrijd van Jong Ajax getroffen door een hartstilstand en kreeg nadien een defibrillator ingebouwd. Bij RKC Waalwijk keerde de middenvelder terug op het voetbalveld.