Veltman: Of ik het beter had gedaan? Dat is achteraf natuurlijk makkelijk praten
Verdediger op zoek naar revanche voor oorwassing in IJsland

Veltman: "Of ik het beter had gedaan? Dat is achteraf natuurlijk makkelijk praten"

17-10-2014 16:46
3

Nog maar net bekomen van de blamerende nederlaag van Oranje in IJsland, moet Joël Veltman zaterdag aan de bak tegen FC Twente. De verdediger van Ajax hoopt op een mooie wedstrijd.

"Ik verwacht een leuke wedstrijd tussen twee teams die willen voetballen", stelt Veltman in gesprek met AT5. "Wij gaan de drie punten meenemen naar Amsterdam. Ik hoop dat we vanaf morgen de stijgende lijn weer inzetten. We moeten constant worden, met een paar pieken naar boven. We moeten in ieder geval niet meer naar beneden kijken."

"Het gevoel is goed, het team is weer compleet, Thulani Serero sloot net weer aan, dus het gevoel is weer terug, zeker ook op de training. We hebben hem een applausje gegeven omdat hij net elf uur in het vliegtuig heeft gezeten. Dat is wel een applausje waard toch?"

Oranje
Veltman zat zich maandag te verbijten op de bank van Oranje. De verdediging was niet opgewassen tegen de strijdlustige IJslanders, al weigert Veltman zijn ploeggenoten publiekelijk af te vallen. "Natuurlijk, je wil spelen. Of ik het beter had gedaan? Dat is achteraf natuurlijk makkelijk praten. Het was slap, het was niet goed, dat is wel duidelijk."

"Maar het vertrouwen is totaal niet weg. We hebben nog bijna dezelfde groep. Het gaat nu veel minder. Dat betekent alleen niet dat het hele gevoel van het WK weg is."