Milik aast op basisplaats en denkt aan Ajax-toekomst: Wil graag blijven
Poolse huurling moet Sigthórsson nog voor zich dulden

Milik aast op basisplaats en denkt aan Ajax-toekomst: "Wil graag blijven"

17-10-2014 23:13
2

Arkadiusz 'Arek' Milik was deze week de grote held bij Polen door zowel tegen Duitsland (2-0 winst) als Schotland (2-2) trefzeker te zijn. Bij Ajax heeft de huurling van Bayer Leverkusen echter nog altijd geen basisplaats weten af te dwingen. Trainer Frank de Boer geeft de voorkeur aan Kolbeinn Sigthórsson.

Het moge echter duidelijk zijn dat Milik hard op de deur klopt bij Ajax en hij namens de Poolse nationale ploeg zijn visitekaartje afgegeven heeft. "De zege tegen Duitsland was historisch. Het was de eerste van Polen op Duitsland. Ongelooflijk. En ik scoorde. Daar was ik superblij mee", vertelt de boomlange spits in gesprek met de NOS.

De twintigjarige Milik scoorde in de Eredivisie drie keer in drie wedstrijden, maar moet desondanks zijn meerdere erkennen in Sigthórsson. De IJslander krijgt veel kritiek en scoorde dit seizoen alleen tegen NAC Breda (drie keer), maar geniet desondanks het volste vertrouwen van De Boer. Milik hoopt daar zo snel mogelijk verandering in te brengen.

"Bij Ajax ben ik nog geen basisspeler. Dus ik train keihard. En als de trainer mij een kans geeft, grijp ik die met beide handen aan. Dan probeer ik hier ook langer te blijven", aldus Milik. Ajax heeft een optie tot koop bedongen op de aanvaller.