De Boer bevestigt: Ik ben zeker niet beschikbaar voor Oranje
Oefenmeester voelt niets voor opengevallen vacature

De Boer bevestigt: "Ik ben zeker niet beschikbaar voor Oranje"

18-10-2014 07:18
4

In navolging van broer Ronald heeft Frank de Boer bevestigd dat hij op dit moment weinig voelt voor de positie van bondscoach van Oranje. De oefenmeester van Ajax laat weten dat de KNVB niet bij hem hoeft aan te kloppen.

Nu de positie van Guus Hiddink bij Nederland onder druk staat, werd ook de naam van De Boer nadrukkelijk genoemd als opvolger. De huidige coach van Ajax laat weten te balen van de teleurstellende resultaten van Oranje in de EK-kwalificatie, maar bedankt voor de eer. "Zoals iedere Oranje-fan vond ik het ook niet leuk dat Nederland onderuit ging tegen IJsland", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

"Maar ik zit er niet op te wachten om mijn mening te geven. De enige remedie is punten pakken. Of ik eventueel beschikbaar ben? Nee, zeker niet", aldus de oefenmeester die Ajax de laatste vier seizoenen kampioen van Nederland maakte. De Boer vervulde tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika al eens een rol bij het Nederlands elftal. Destijds was hij een van de assistenten van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk.