In het kort: Anderlecht morst punten, afgetekend verlies Vlaar bij rentree

In het kort: Anderlecht morst punten, afgetekend verlies Vlaar bij rentree

18-10-2014 20:03

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Anderlecht laat punten liggen in Mechelen
Anderlecht heeft zaterdag voor de vijfde keer dit seizoen gelijkgespeeld in de Belgische Jupiler Pro League. De koploper uit Brussel kwam in stadion Achter de Kazerne niet verder dan 1-1 tegen thuisploeg KV Mechelen. Anderlecht, dat Bram Nuytinck door een blessure moest missen, is in België nog wel de enige ongeslagen ploeg.

Alessandro Cordaro bracht Mechelen halverwege de eerste helft op voorsprong. Na een uur spelen redde Steven Defour toch nog een punt voor de Brusselaars. Anderlecht blijf ondanks het puntenverlies koploper. Het verschil met naaste belagers AA Gent en Lokeren kan evenwel later dit weekend slinken naar twee punten.

FC Emmen laat niets heel van MVV

FC Emmen heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt op MVV Maastricht. De club uit Drenthe was me 6-0 te sterk voor de Limburgers. Jurjan Mannes, Roland Bergkamp (2x), Cas Peters (2x) en Said Bakkati scoorden namens FC Emmen, dat eerder dit seizoen al ruim won van Jong PSV (5-1) en VVV-Venlo (4-1). MVV blijft na de mokerslag de nummer negentien van de Jupiler League, FC Emmen doet het met een vijfde plek boven verwachting goed in de eerste divisie.

Vlaar kansloos onderuit bij Everton
Ron Vlaar heeft Aston Villa bij zijn rentree niet aan een zege kunnen helpen. De robuuste verdediger ging zaterdag met Villa met 3-0 onderuit bij Everton. De international stond vanwege een kuitblessure bijna zeven weken aan de kant. Hij speelde direct de hele wedstrijd. Phil Jagielka, Romelu Lukaku en Seamus Coleman waren op Goodison Park de doelpuntenmakers. Everton klimt door de zege naar de dertiende plek, één plek onder Villa.

Newcastle en Leicester trappen uur later af
De aftrap van het competitieduel tussen Newcastle United en Leicester City is zaterdag met een uur uitgesteld. Een enorm scorebord in stadion St. James' Park was door de wind los komen te hangen. Door die gevaarlijke situatie mocht niemand het stadion in. Een mecanicien wist het probleem te verhelpen. De aftrap van de wedstrijd in de Premier League is daarom niet om 16.00 uur maar om 17.00 uur. Newcastle, waar Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong onder contract staan, beleeft een moeizaam seizoen. De ploeg verzamelde pas vier punten in zeven duels.

Costa ontbreekt bij Chelsea
Chelsea moet het zaterdag in het uitduel met Crystal Palace zonder Diego Costa stellen. De bijzonder trefzekere spits, met negen goals topscorer in de Premier League, heeft van manager José Mourinho rust gekregen. De aanvaller kampt al enige tijd met fysieke klachten, maar speelde desondanks deze week twee interlands met Spanje. Door de afwezigheid van Costa krijgt de Fransman Loïc Remy een kans in de spits. Didier Drogba begint bij de koploper op de bank.

Aftrap Newcastle - Leicester uitgesteld
De aftrap van het competitieduel tussen Newcastle United en Leicester City is tot nader order uitgesteld. Een enorm scorebord in stadion St. James' Park is door de wind los komen te hangen. Vanwege de gevaarlijke situatie mag niemand het stadion in. De club heeft in allerijl een monteur laten komen om het euvel te verhelpen. Newcastle, waar Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong onder contract staan, beleeft een moeizaam seizoen. De ploeg verzamelde pas vier punten in zeven duels.

Gündogan na 434 dagen terug
Ilkay Gündogan maakt 434 dagen na zijn laatste wedstrijd voor Borussia Dortmund weer zijn rentree voor de Duitse ploeg. De 23-jarige middenvelder heeft van trainer Jürgen Klopp een basisplaats gekregen in de uitwedstrijd tegen 1.FC Köln van zaterdag. De Duitse international stond meer dan een jaar aan de kant vanwege een rugblessure, waaraan hij zelfs werd geopereerd. Zijn laatste officiële wedstrijd voor 'BVB' dateert van 10 augustus 2013.

Sneeuw zit Büttner dwars
De uitwedstrijd van Dinamo Moskou, de club de Nederlandse verdediger Alexander Büttner, tegen Amkar Perm is zaterdag in het oosten van Rusland afgelast vanwege zware sneeuwval. Perm ligt ongeveer op 1400 kilometer van Moskou en de winter is daar al ingetreden. Coach Stanislav Tsjertsjesov baalde van de geannuleerde wedstrijd. "We konden in verband met ons duel in de Europa League donderdag tegen Estoril nog wel wat ritme gebruiken." Een verschuiving van de wedstrijd naar zondag was voor Dinamo Moskou geen optie. "Daardoor zou er te weinig voorbereidingstijd overblijven voor onze wedstrijd tegen Estoril."

Duitse fanclub FC Twente
FC Twente heeft een convenant ondertekend met de Duitse supportersvereniging Alstätte. De Eredivisie-club heeft zodoende 'FC Twente Supporters Alstätte' officieel erkend als supportersverenging. Het is de eerste Duitse fanclub van de Tukkers. "Er zijn hier in Alstätte en omgeving veel jaarkaarthouders en we hebben in korte tijd al honderd leden", zegt Miranda Otto-Kaiser, secretaresse van de supportersvereniging, op de officiële website van FC Twente. "De liefde voor FC Twente zit hier diep geworteld en we gaan elke thuiswedstrijd met een bus naar de Grolsch Veste."

Boilesen terug in Amsterdam
Nicolai Boilesen is na een lange autorit weer terug bij Ajax. De verdediger raakte tijdens de interland van Denemarken tegen Portugal geblesseerd aan het hoofd en mocht daardoor niet met het vliegtuig terugreizen naar Amsterdam. De vader van Boilesen bood echter uitkomst en reed zijn zoon terug naar de Nederlandse hoofdstad. De wedstrijd van zaterdagavond tegen FC Twente komt nog te vroeg voor de Deen.

Afellay mist competitieduel met Olympiakos
Ibrahim Afellay speelt zaterdagavond niet mee in de wedstrijd tegen Ergotelis. De middenvelder van Olympiakos krijgt rust van de Spaanse coach Michel, omdat hij doordeweeks ook al meespeelde met het Nederlands elftal. Michel neemt daardoor geen enkel risico met Afellay, die de laatste jaren veelvuldig met blessureleed kampte.