Suarez: Heb jij het nieuwe telefoonnummer van Ron Jans voor mij?
Uruguayaan is Zwolle-coach nog niet vergeten

Suarez: "Heb jij het nieuwe telefoonnummer van Ron Jans voor mij?"

18-10-2014 09:00
7

Luis Suarez behoort inmiddels tot de beste voetballers ter wereld, maar dat wil niet zeggen dat de Uruguayaan de mensen is vergeten die hem aan de top hebben gebracht. De aanvaller noemt drie mensen in het bijzonder.

In gesprek met de Telegraaf noemt Suarez eerst Martin Lasarte, die hem liet debuteren in het profvoetbal bij het Uruguayaanse Nacional. Vervolgens heeft de oud-Ajacied ook lovende woorden over voor voormalig Liverpool-coach Kenny Dalglish. "Kenny Dalglish heeft me in Engeland geholpen om succesvol te zijn in de moeilijkste competitie ter wereld. Er is geen liga die zo gecompliceerd en zo taai is als de Premier League."

"Daarom wilde ik ook dat hij deze week mij de gouden schoen uitreikte. Bij Liverpool heb ik veel meegemaakt. Van het elftal had ik altijd wel de steun. Dalglish steunde me als coach, als mens en als een tweede vader", vervolgt Suarez. "De gouden schoen voor topscorer in Europa is ook zijn prijs. Waar ik vandaag de dag ben als speler, als doelpuntenmaker, heb ik voor een groot deel aan hem te danken. Hij was een grootheid als speler en ik ben trots dat hij me heeft geholpen."

De derde persoon die Suarez noemt, is in Nederland momenteel actief als trainer van PEC Zwolle. "Heb jij het nieuwe telefoonnummer van Ron Jans voor mij? Mag ik dat alsjeblieft hebben? Met hem wil ik contact houden. Doe hem in Nederland alvast de groeten van me. Hij is een geweldige trainer en een geweldig mens."