Ajax-captain: Zij zijn de toekomst, maar ik ben nog steeds duidelijk de beste
Moisander niet bezig met transfer naar het buitenland

Ajax-captain: "Zij zijn de toekomst, maar ik ben nog steeds duidelijk de beste"

18-10-2014 09:16
11

Een winters vertrek is niet uitgesloten voor Niklas Moisander, maar de verdediger wil zich voorlopig richten op Ajax. De Finse international wacht een belangrijke week met de Amsterdammers.

Ajax neemt het zaterdagavond eerst op tegen FC Twente, waarna dinsdag de Champions League-confrontatie met FC Barcelona op het programma staat. Moisander heeft er zin in. "We staan voor twee mooie wedstrijden, waarin we kunnen zien waar we staan. Twente is in mijn ogen één van de titelfavorieten. Ze hebben goede aankopen gedaan en beschikken over een brede selectie. Al blijven wij zelf titelkandidaat nummer één", laat hij optekenen door NUsport.

Mogelijk is Moisander bezig aan zijn laatste maanden in Amsterdam. De verdediger liet zelf meermaals weten dat hij open staat voor een buitenlands avontuur, terwijl ook trainer Frank de Boer meldde dat Ajax bereid is hem te verkopen. "Dat werd afgelopen zomer ook gezegd en toen is het ook niet gebeurd. Ik heb hier als aanvoerder een belangrijke rol en daar concentreer ik me op. Ik heb geleerd niet te ver vooruit te kijken", aldus Moisander.

Mocht de Fin vertrekken, dan heeft Ajax in Stefano Denswil een mogelijke opvolger in huis. "Ik vind dat Stefano zich goed ontwikkelt, hetzelfde geldt voor Jaïro Riedewald en Nick Viergever. Dat is mooi om te zien. Zij zijn de toekomst op mijn positie, maar ik ben nog steeds duidelijk de beste", meent Moisander.