Ajax wil verrassen in Camp Nou: 'Anders kun je beter niet het vliegtuig instappen'
"Barcelona is weer heel goed bezig. Ze zijn naar mijn idee ook sterker dan vorig jaar"

Ajax wil verrassen in Camp Nou: 'Anders kun je beter niet het vliegtuig instappen'

18-10-2014 13:15
11

Ajax maakt zich op voor twee mooie, maar belangrijke wedstrijden. De Amsterdammers nemen het zaterdag in Enschede op tegen FC Twente, volgende week wacht het Champions League-duel met FC Barcelona in Camp nou.

Davy Klaassen, middenvelder van de club uit Amsterdam, draait zijn hand niet om voor een topaffiche meer of minder. De Oranje-international weet wat hij kan verwachten van de Tukkers, die dit seizoen nog ongeslagen zijn in de Eredivisie. "Zij willen, net zoals wij, goed verzorgd voetbal spelen. Het wordt een leuke wedstrijd", zegt Klaassen op de officiële website van Ajax.

"We moeten niet bang gaan zijn en hun het spel laten maken. Wij zullen zelf met lef moeten spelen en gewoon ons ding doen. Dan verwacht ik dat wij die wedstrijd kunnen winnen. Maar daarvoor zullen we goed moeten spelen want Twente is een goede ploeg die heel moeilijk te verslaan is. Dat blijkt wel uit de statistieken", zegt Klaassen, die de laatste topper met Ajax positief afsloot. In de Kuip klopte Ajax een beter Feyenoord.

Klaassen staat niet met een ander gevoel op het veld wanneer de druk hoger is. "Wij zijn gewend om topwedstrijden te spelen. Daar spelen we er heel veel van in een jaar. Dat moet niet uitmaken", is de middenvelder van mening. Klaassen richt vervolgens zijn vizier op het Champions League-duel met FC Barcelona. "Het wordt heel moeilijk. Wij zullen echt top moeten zijn om daar iets te halen. Barcelona is weer heel goed bezig. Ze zijn naar mijn idee ook sterker dan vorig jaar. Maar als je denkt dat je niet gaat winnen, kan je beter niet het vliegtuig stappen."