Klaassen klimt uit vormdip: Die vraag krijg ik de laatste tijd wel vaker
"Samen met Niklas, Lasse en nog een aantal anderen probeer je alles in de gaten te houden"

Klaassen klimt uit vormdip: "Die vraag krijg ik de laatste tijd wel vaker"

18-10-2014 14:00
1

Davy Klaassen zit goed in zijn vel. De middenvelder van Ajax krijgt veel lof voor zijn spel. "Het loopt gewoon weer lekker de laatste tijd", zegt Klaassen op de officiële website van Ajax.

De Ajacied maakte afgelopen week nog deel uit van de Oranje-selectie van bondscoach Guus Hiddink. Minuten maakte hij niet tegen Kazachstan en IJsland. "Ik begreep wel waarom ik niet speelde, maar je hoopt altijd op meer. En of je speelt, of niet speelt, je bent toch teleurgesteld. Dat maakt niet uit", zegt Klaassen, die weet dat zijn plek in de selectie van het Nederlands elftal ervoor zorgt dat mensen meer van hem verwachten bij Ajax.

"Ik ervaar het niet als druk. Het is juist mooi dat mensen dat van mij verwachten en dat ik die verantwoordelijk ook krijg", zegt Klaassen, die geen andere voetballer is geworden sinds zijn doorbraak. "Ik doe nu niet ineens andere dingen. Dat zou ook vreemd zijn. Ik probeer jongens te helpen in en buiten het veld. Samen met Niklas Moisander en Lasse Schöne en nog een aantal anderen die ook genoeg ervaring hebben, probeer je alles in de gaten in de houden. Soms stuur je een beetje bij, maar dat is gelukkig niet vaak niet nodig."

Klaassen behoort bij Ajax wekelijks tot de spelers die een dikke voldoende scoren. Na een korte terugval heeft de 21-jarige middenvelder de opwaartse lijn weer met twee handen te pakken. Een verklaring voor zijn verbeterde vormpeil, heeft Klaassen niet. "Die vraag krijg ik de laatste tijd wel vaker. Ik heb daar zelf geen verklaring voor. Het loopt gewoon lekker de laatste tijd. Ik voel wel dat ik meer energie heb. Misschien ligt het daar aan", besluit Klaassen op het digitale thuis van zijn club."