Puntertje Sigthórsson doet  De Boer aan Ronaldo denken: Een vechtgoal
"Ik vond dat ik zware benen had na twee zware duels met IJsland"

Puntertje Sigthórsson doet De Boer aan Ronaldo denken: "Een vechtgoal"

19-10-2014 00:15
20

Kolbeinn Sigthórsson was zaterdag eindelijk weer eens belangrijk voor Ajax. De spits uit IJsland, die de laatste weken veel kritiek kreeg, punterde de Amsterdammers naar een gelijkspel op bezoek bij FC Twente: 1-1.

"Twee goede teams, 1-1 kan ik wel mee leven", sprak Sigthórsson na afloop van de wedstrijd tegenover de camera's van FOX Sports. Zijn puntertje bleek voldoende om de 1-0 achterstand die Ajax opliep na de goal van Jesus Corona ongedaan te maken. "Het was een vechtgoal. Niet de mooiste, maar wel belangrijk. Dat het geen mooi doelpunt was, is niet belangrijk", zegt de spits van Ajax.

Trainer Frank de Boer vergeleek de treffer van Sigthórsson met een situatie uit zijn eigen profcarrière. In de halve finale van het WK 1998 kwam de Braziliaanse aanvaller Ronaldo in eenzelfde situatie terecht tegen Oranje, zijn puntertje verdween net langs de verkeerde kant van de paal. "Het leek op de situatie met Ronaldo en Edgar Davids achter hem. Toen rolde de bal nest naast. Deze rolde er gelukkig net wel in", zei De Boer.

Sigthorsson werd snel na zijn treffer naar de kant gehaald door De Boer, die Arek Milik in het veld bracht. De IJslander had niet op een wissel gerekend, maar kon zich wel vinden in De Boer. "Nee, ik wist het niet. Ik vond dat ik zware benen had na twee zware duels met IJsland. Het was wel tijd voor een wissel."