Zo begin je niet aan een wedstrijd, zeker niet uit bij FC Twente
Linksback heeft moeite met spel Ajax in Enschede

"Zo begin je niet aan een wedstrijd, zeker niet uit bij FC Twente"

19-10-2014 09:36
2

Nick Viergever moest het zaterdagavond doen met een rol als linksback tegen FC Twente. De verdediger speelde een prima wedstrijd, maar was na afloop van het 1-1 gelijkspel niet tevreden. Dat liet hij weten in gesprek met de regionale omroep AT5.

Vooral de manier waarop Ajax aan de wedstrijd begon ervaarde Viergever als frustrerend. "De eerste helft hebben we ondermaats gespeeld. We leden veel balverlies en brachten Twente eigenlijk in het zadel. Zo kan je de wedstrijd niet beginnen. Zeker niet op bezoek bij Twente. De laatste tien minuten van de eerste helft ging het al een stuk beter en dat hebben we in de tweede helft doorgezet."

De van AZ overgekomen verdediger, die dit seizoen vooral als controleur speelde, vond het jammer dat Ajax na de 1-1 niet meer wist door te drukken. "We hielden Twente goed onder druk en ook na de 1-1 hadden we nog een hele goede fase, eigenlijk totdat Thulani geblesseerd raakte. We kregen nog wel een paar kansjes via kopballetjes. Maar jammer genoeg is het toch 1-1 gebleven."