De Boer kritisch: Een simpele pass over vijf meter moet bij Kishna aankomen
"Nou, als ik moet kiezen. Dan helt-ie toch over naar twee verloren"

De Boer kritisch: "Een simpele pass over vijf meter moet bij Kishna aankomen"

19-10-2014 10:02
8

Frank de Boer, trainer van Ajax, had het na het gelijkspel met FC Twente vooral over de onzuivere passing van zijn ploeg. De coach baalde zichtbaar van de manier waarop Ajax de eerste helft acteerde in Enschede.

"Ik vond ons heel onzuiver. Daar kwam die tegengoal ook uit voort", zegt De Boer in gesprek met de NOS. "Een simpele pass over vijf meter moet bij Ricardo Kishna aankomen. Dat gebeurt niet, en de linksback maakt net de overlap. Heel slordig. Het is net als kunstgras, als het glad is moet je alles zo zuiver in de voeten spelen. Hij moét in de voeten."

"In de openingsfase waren we steeds een stapje te laat", gaat De Boer verder. "Daardoor bleven we eigenlijk continu met onze kont in de eigen zestien hangen. Daarna pakten we het wel op en hadden we ook veel meer balbezit dan Twente. We hebben ze uiteindelijk stuk gespeeld. Ze konden de loopacties van onze middenvelders niet meer belopen."

"Toen kwam er ook dreiging. Daar ben ik zeer tevreden over. Twente wachtte op ons foutje", zag De Boer, die toch het gevoel heeft dat zijn ploeg geen punt won, maar er twee verloor in de Grolsch Veste. "Nou, als ik moet kiezen. Dan helt-ie toch over naar twee verloren. Ik vond ons beter vandaag dan Twente", aldus De Boer.