Streep door de rekening van Ajax: back en middenvelder missen 'Barça-uit'
Boilesen en Serero niet tijdig fit voor belangrijk treffen in Champions League

Streep door de rekening van Ajax: back en middenvelder missen 'Barça-uit'

19-10-2014 12:10
36

Ajax kan dinsdag in het Champions League-duel met FC Barcelona geen beroep doen op Nicolai Boilesen en Thulani Serero. Het tweetal moet het treffen in Camp Nou missen wegens blessures. Dat meldt Ajax zondag op de officiële website.

Boilesen liep afgelopen week tijdens een interland van het Deense nationale elftal een hersenschudding op toen hij een bal hard in het gezicht kreeg geschoten. De Deense linksback kon daardoor niet per vliegtuig de terugreis naar Amsterdam maken, samen met zijn vader stapte hij in de auto. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat Boilesen niet op tijd hersteld is om dinsdag aan te treden tegen FC Barcelona. Hij blijft achter in Amsterdam.

Serero moest zich zaterdag kort voor tijd laten vervangen in het Eredivisie-duel met FC Twente (1-1) De Zuid-Afrikaanse middenvelder klaagde over een pijnlijke hamstring. Onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een verrekking. Ook hij is niet in staat om dinsdag in actie te komen tegen Barça. Ajax staat na twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League op een derde plek met twee punten. FC Barcelona heeft één punt meer.