Luis Enrique staart zich niet blind op 'El Clásico': Het is hetzelfde tegen Ajax
"Het ideale scenario zou zijn dat Real Madrid geen punten heeft en wij de punten die we nu hebben"

Luis Enrique staart zich niet blind op 'El Clásico': "Het is hetzelfde tegen Ajax"

19-10-2014 10:35

FC Barcelona-trainer Luis Enrique weigert de naderende kraker tegen Real Madrid beslissend te noemen. Volgens de coach valt er op dit moment in het seizoen nog weinig te zeggen over de titelkansen in Spanje.

Barça, dat zaterdag met 3-0 won van Eibar, reist met een voorsprong van vier punten op Real Madrid af naar de Spaanse hoofdstad. Daar treft het een Real in vorm. De Koninklijke vond in de laatste 7 wedstrijden 32 keer het net. "Het ideale scenario zou zijn dat Real Madrid geen punten heeft en wij de punten die we nu hebben", zegt Enrique met enig gevoel voor cynisme. "Er is nog zo'n lange weg te gaan, deze wedstrijd is niet beslissend."

"We benaderen de wedstrijd zoals Barça altijd naar Bernabeú is gegaan de laatste jaren: proberen beter te zijn dat onze tegenstander en een goed resultaat boeken." Maar, waarschuwt Enrique zijn spelers, eerst wacht dinsdag nog het belangrijke Champions League-duel met Ajax. Barça staat na twee wedstrijden in de groepsfase op drie punten, één punt achter koploper Paris Saint-Germain. Die club diende Barça de eerste en vooralsnog enige nederlaag van dit seizoen toe.

"Het is hetzelfde tegen Ajax", vergelijkt Enrique beide topduels met elkaar. "Hetzelfde idee en dezelfde mentaliteit. Wat me nu vooral bezighoudt is dat de spelers herstellen, rusten en dat ze dinsdag in de best mogelijke conditie aan de aftrap verschijnen."