De Boer herhaalt Hiddink-kritiek: He's done, hij is klaar, het is gewoon over
"En dan zie ik een trainer staan, waarvan ik denk: dat kan niet meer"

De Boer herhaalt Hiddink-kritiek: "He's done, hij is klaar, het is gewoon over"

19-10-2014 11:26
8

Ronald de Boer blijft bij zijn standpunt dat bondscoach Guus Hiddink moet vertrekken bij de KNVB. De oud-voetballer herhaalt in het FOX Sports-programma 'De Tafel van Kees' de uitspraken, die hij eerder deed na de nederlaag tegen IJsland in de EK-kwalificatiecyclus.

Voetbal International citeerde afgelopen week een bijzonder kritische De Boer. "Ik vind Guus een fantastische vent, maar het is over voor hem. Ik heb de keuze voor Hiddink nooit begrepen en snap die nu nog steeds niet", sprak De Boer. De voormalig Oranje-international kreeg veel over zich heen na de harde woorden, vertelt hij zondag. "Natuurlijk heb je veel reacties gekregen. Ik mocht de dagen erna in elk programma komen, dat heb ik een beetje afgehouden."

Ook in de studio van een Engelse tv-zender gaf De Boer afgelopen maandag aan dat het klaar is voor Hiddink bij Oranje. "He's done, hij is klaar. En dat gevoel heb ik ook", herhaalt De Boer zondag. "Deze uitspraak komt niet van deze wedstrijd alleen tegen IJsland. Waar het mij vooral om ging, en dat is niet frustratie, maar in het begin als je als KNVB Koeman hebt klaarstaan, Koeman serieus neemt en dan voor Hiddink gaat, okay. Toen heb ik al gezegd, dat snap ik niet. Zet er nu een nieuwe, jonge, frisse trainer voor de groep."

"Dan zie ik dus wat er gebeurt tegen Italië en tegen Tsjechië. En dan zie ik een trainer staan, waarvan ik denk: dat kan niet meer. Wij zijn derde van de wereld. Op basis van acht minuten tegen Italië gaat hij zijn hele tactiek aanpassen. Ik ben gek van Hiddink, laat dat duidelijk zijn. Het is een geweldige man. Ik heb geweldig met hem samengewerkt, maar het is in mijn ogen gewoon over. Dat klinkt misschien hard, maar zo voel ik het. Ik denk dat ik mijn mening mag geven daarover."