De Boer neemt talenten mee en zet 'Plan B' in gang voor weerzien met Barcelona
Twee mutaties in selectie Ajax

De Boer neemt talenten mee en zet 'Plan B' in gang voor weerzien met Barcelona

19-10-2014 15:36
7

Ajax-trainer Frank de Boer neemt Lerin Duarte en Mike van der Hoorn mee naar Spanje voor de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. Dat melden de Amsterdammers zondag.

Duarte is de vervanger van Thulani Serero en Van der Hoorn neemt de plek in van Nicolai Boilesen. Queensy Menig en Jairo Riedewald zitten ook in de negentienkoppige selectie voor het duel met Barcelona. De twee talenten zijn overgeheveld uit de selectie van Jong Ajax.

Serero hield een verrekking in de hamstring over aan de competitiewedstrijd van zaterdag tegen FC Twente (1-1). Boilesen liep dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken tegen Portugal een hersenschudding op toen hij de bal van dichtbij hard op zijn hoofd kreeg geschoten.

De linksback reed met de auto vanuit Kopenhagen terug naar Amsterdam, omdat vliegen niet verstandig was. Uit aanvullend onderzoek bleek dat de Deense linksback onvoldoende is hersteld om dinsdag te kunnen spelen in Camp Nou. Tegen FC Twente werd Boilesen links achterin vervangen door Nick Viergever.

Serero kreeg als controlerende middenvelder de voorkeur boven Niki Zimling. Het ligt voor de hand dat trainer Frank de Boer tegen Barcelona de Deen zal opstellen. Met Duarte heeft hij een extra keus en 'Plan B'.