Van Gaal krijgt kritiek: Zijn mond was opengereten en hij zat onder de antibiotica
"De sleutel ligt bij Van Gaal, hij weet ook dat de club een groot vertrouwen in Januzaj heeft"

Van Gaal krijgt kritiek: "Zijn mond was opengereten en hij zat onder de antibiotica"

19-10-2014 23:35
2

Adnan Januzaj heeft Louis van Gaal nog niet weten te imponeren, zoveel is na de eerste maanden van de Nederlander wel duidelijk. Het Belgische toptalent stond nog geen enkele keer in de basis en daar is zaakwaarnemer Dirk De Vriese allesbehalve blij mee.

Januzaj maakte nog de meeste minuten in de bekerwedstrijd tegen MK Dons (4-0 verlies), toen hij als invaller zeventig minuten aan de bak mocht. "Het is belachelijk dat hij zich toen moest bewijzen. Zijn mond was opengereten en hij zat onder de antibiotica. Hij had helemaal niet mogen spelen", aldus De Vriese.

Volgens de agent hebben trainer en speler nog geen enkele keer inhoudelijk met elkaar gesproken. "De sleutel ligt bij Van Gaal, hij weet ook dat de club een groot vertrouwen in Januzaj heeft. Anders hadden ze hem niet het legendarische rugnummer 11 van Giggs gegeven. Bovendien blijft hij altijd professioneel. Zelfs toen hij werd teruggezet naar de beloften heeft hij zijn teleurstelling weggestopt en uitstekende wedstrijden gespeeld, ook al was zijn situatie soms om van te knarsetanden."

"Januzaj wil absoluut niet vertrekken", benadrukt De Vriese nog. "Hij is niet bang voor de concurrentie en wil ervaring opdoen als nummer 10, zijn favoriete positie. Hij moet alleen op zijn kans wachten." De negentienjarige Belg kwam in de competitie nog niet verder dan 122 speelminuten, waar hij vorig seizoen liefst vijftien keer in de basis startte.