Derby's met elkaar vergeleken: Dit leeft meer, deze is veel heftiger
"Het zijn leuke wedstrijden om te spelen"

Derby's met elkaar vergeleken: "Dit leeft meer, deze is veel heftiger"

19-10-2014 23:53
4

Ben Rienstra en Wout Brama maakten zondag hun eerste IJsselderby mee. De twee middenvelders van PEC Zwolle gingen op bezoek bij aartsrivaal Go Ahead Eagles met 3-2 ten onder, maar op het veld konden ze wel genieten van de entourage.

Rienstra en Brama speelden eerder voor respectievelijk Heracles Almelo en FC Twente en dus konden zij de derby van zondag prima vergelijken met een andere clash. "Deze wedstrijd leeft toch meer dan die tussen Heracles en Twente", trapte Rienstra af. "Hier komt het echt van beide kanten, waar het bij het andere duel vooral van Heracles kwam."

De zomeraanwinst had het belang van het duel met de club uit Deventer direct door. "Het eerste dat de supporters hier tegen me zeiden, was dat we van de Eagles moesten winnen", aldus Rienstra tegen Twentesport. Brama sloot zich bij de woorden van zijn nieuwe ploeggenoot aan. "Deze is veel heftiger. Het komt hier van twee kanten en deze week werd er ook aardig wat vuurwerk afgestoken op de training. Het zijn leuke wedstrijden om te spelen."

Brama maakte zondag zijn debuut voor PEC Zwolle en dat was wel even wennen voor het clubicoon van Twente. "Maar niet om een Eredivisie-wedstrijd te spelen, haha. Het is vooral wennen aan de spelers en de automatismen. Aan het shirt? Blauw staat me goed, vind ik zelf. Al heb ik natuurlijk vijftien jaar een rood shirt aan gehad."