Als ik eraan terugdenk hoeveel kansen ik heb gemist, moet ik er bijna om lachen
PSV-aanvaller: "Het wordt nu wel een beetje een ding"

"Als ik eraan terugdenk hoeveel kansen ik heb gemist, moet ik er bijna om lachen"

20-10-2014 07:10
5

Als Florian Jozefzoon sinds de afwezigheid van Memphis Depay de helft van de kansen die hij heeft gekregen had afgemaakt, was hij nu topscorer van de Eredivisie. De buitenspeler van PSV krijgt het echter niet voor elkaar te scoren, ondanks de grote kansen die hij krijgt.

"Als ik eraan terugdenk hoeveel kansen ik heb gemist, moet ik er bijna om lachen", zegt Jozefzoon enigszins beschaamd in gesprek met De Telegraaf. "Sinds ik speel, wil de bal niet tegen het net. Het wordt nu wel een beetje een ding."

"Maar ik weet dat ik het wel kan. Dat heb ik vorig jaar bewezen in minder speelminuten", vervolgt de buitenspeler van PSV zijn verhaal in de ochtendkrant. "Ik denk dat het nu gewoon pech is. Dat ik zoveel kansen krijg, bewijst wel dat ik dreiging in mijn spel heb. Als de bal er een keer ingaat, volgen er vanzelf meer goals."

De 23-jarige Jozefzoon kwam vorig seizoen tot twee treffers in 493 speelminuten in de Eredivisie, waarin hij in totaal zestien wedstrijden in actie kwam. Dit jaar staat de teller na acht competitiewedstrijden op 357 speelminuten, daarin kwam hij eenmaal tot scoren.