Sneijder geniet: Dit is een belevenis waar je als kleine jongen van droomt
"Tot diep in de nacht klonk er vuurwerk en kwamen mensen met betraande gezichten op me af"

Sneijder geniet: "Dit is een belevenis waar je als kleine jongen van droomt"

20-10-2014 07:29
1

Wesley Sneijder was afgelopen weekend de held bij Galatasaray. De middenvelder maakte twee treffers tegen rivaal Fenerbahçe en bezorgde zijn ploeg zo de overwinning. De vreugde was enorm bij iedereen die iets met de club heeft. Zelf genoot Sneijder ook, van de winst, van het feest en van zijn treffers.

"Die ballen zaten er lekker in, toch? We stonden door de rode kaart van Bruno Alves al een tijd tegenover tien man. Maar de tijd begon te dringen, waardoor ik dacht: laat ik maar eens schieten", zegt Sneijder in gesprek met De Telegraaf. "Als die 1-0 en 2-0 er dan zo invliegen is dat fantastisch. Het stadion laten ontploffen door twee wereldgoals is een belevenis waar je als kleine jongen van droomt. Op de momenten dat de ballen van mijn voet vertrokken wist ik dat het raak was. Dat gevoel heb je soms."

Sneijder ziet zijn doelpunten niet als mogelijkheid om zijn gram te halen ten opzichte van bondscoach Guus Hiddink, die hem tegen IJsland wisselde. "Zo zou je het kunnen zien. Maar: nee. Ik was in IJsland teleurgesteld en vond mijn wissel onterecht. Dat was ook wel duidelijk, denk ik. Maar na die interland heb ik er direct een streep onder gezet en me op de derby van Istanbul gericht. Die is voor de fans – samen met het uitduel – de wedstrijd van het jaar en voor een voetballer van Galatasaray of Fenerbahçe fantastisch om te spelen."

Zijn doelpunten maakte heel wat los bij zijn club. "Tot diep in de nacht klonk er vuurwerk en kwamen mensen met betraande gezichten op me af. De massaal gezongen clubliederen bezorgden me kippenvel. Ik had al niet te klagen over een gebrek aan aandacht, maar na deze wedstrijd zijn mijn schouders beurs geslagen en had ik de ene na de andere dolblije bestuurder, sponsor of fan om mijn nek hangen. Het is duidelijk dat we een hoop mensen blij hebben gemaakt."