Doelpuntloze spits zoekt in Eredivisie naar eerste treffer: Het vreet aan me
"Een spits wil doelpunten maken"

Doelpuntloze spits zoekt in Eredivisie naar eerste treffer: "Het vreet aan me"

20-10-2014 07:46
6

FC Groningen zakt door mindere resultaten steeds verder weg op de ranglijst in de Eredivisie. Danny Hoesen is daar mede schuldig aan. De zomeraanwinst wacht nog altijd op zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van FC Groningen, tot zijn eigen frustratie.

Hoesen werd gehaald als kapstok in een speelwijze met drie aanvallers, bovendien werd hij aangetrokken om doelpunten te maken. Net als bij Ajax. "Maar bij Groningen stond ik te veel op een eiland. Ik werd niet goed in het combinatievoetbal betrokken, laat staan dat ik kansen creëerde", zo zegt de spits in het Algemeen Dagblad.

"Het kost tijd om je aan te passen aan een nieuwe club", vervolgt de voorhoedespeler zijn verhaal. "Maar dat het zo lang zou duren, had ik niet verwacht. Het was waarschijnlijk beter gegaan in een goed draaiend elftal. Ons hele team zoekt naar vorm, vertrouwen en punten. Dat geldt ook voor mij."

Zondag werd Hoesen een kwartier voor het einde van de wedstrijd tegen Excelsior naar de kant gehaald. Ook in wedstrijd negen lukte het hem niet om te scoren. Zo is hij de enige centrumspits van een club uit de Eredivisie die nog droog staat. "Dat vreet aan me. Ik probeer zo goed mogelijk mijn bijdrage aan het team te leveren, maar een spits wil doelpunten maken. Zo'n treffer als van Eric Botteghin, een intikker nadat de keeper de bal losliet, dat zijn de momenten waarop ik hoop."