Ajax-spits kijkt niet naar schoonheid: Zo wil ik hem tegen Barça ook wel maken
Sigthórsson geniet van lelijk doelpunt tegen FC Twente

Ajax-spits kijkt niet naar schoonheid: "Zo wil ik hem tegen Barça ook wel maken"

20-10-2014 08:24

Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente maakt Ajax zich op voor een ontmoeting met FC Barcelona. Dinsdagavond spelen de Amsterdammers in Camp Nou tegen de Spaanse topclub. Kolbeinn Sigthórsson maakte zaterdagavond de enige Ajax-treffer. Het was geen mooie goal, maar dat maakt de spits verder weinig uit. Dinsdag scoort hij graag weer een lelijke goal.

"Een lelijk doelpunt, ja. Maar zo wil ik hem tegen FC Barcelona ook wel maken", zei Sigthórsson met een grote glimlach op het gezicht in gesprek met De Telegraaf. Al struikelend wist de IJslander de bal langs FC Twente-goalie Nick Marsman te werken.

Dinsdag telt niet hoe Ajax scoort, als het maar scoort. Dat zal een zware klus worden. In Spanje draait Barça op volle toeren. In hun 'generale' hadden de Catalanen maar liefst 82 procent balbezit tegen Eibar. Uiteindelijk werd er met 3-0 gewonnen. Weer een clean sheet, want in de Primera Division kreeg het al acht competitiewedstrijden geen treffer tegen.

Lelijk of niet, Sigthórsson wil gewoon scoren in Barcelona. Na de Champions League-wedstrijd tegen Apoel Nicosia kreeg de voormalig AZ-speler veel kritiek te verwerken. Ondanks enkele kansen kwam hij niet tot scoren tegen de club uit Cyprus.

Zijn doelpunt van zaterdagavond leverde Ajax een punt op, op bezoek bij FC Twente. Sigthorsson kijkt nog een keer terug op zijn vreemde goal. "Ik wachtte heel lang en raakte een beetje uit balans. Gelukkig kreeg ik de kans de bal nog langs de keeper te tikken. Ik zag dat hij tussen de palen zou gaan, maar twijfelde toch nog. Het was een grappig doelpunt. Daarom lag ik zo lang op de grond."